Letölthető anyagok: 

 

Bakonyi Péter: Internet - az Információs Társadalom kritikus infrastruktúrája (Előadás PPT).

Sallai Gyula: Jövő internetének funkciói és kutatása (Előadás PPT).

Sztrik János: Új módszerek a Jövő Internet modellezésében (Előadás PDF).

Simon Vilmos: Mobile self-organizing networks (Előadás PDF) és magyar nyelvű kivonata (PDF).

Az aktuális előadások az alábbi virtuális konferenciaterem címeken érhetők el:

  • 8. 2015. április 10. Nagy adathalmazok elosztott feldolgozása – Hajdú András A generált nagy adathalmazok (Big Data) jellemzői, elosztott feldolgozásának céljai és eszközei (hardver architektúrák, elosztott fájlrendszerek, programozási paradigmák, alkalmazott szoftverek), a Hadoop keretrendszer és annak fő komponensei (HDFS - Hadoop Distributed File System és MapReduce programozási paradigma), valamint az alkalmazásfejlesztés eszközei és példái Hadoop környezetben.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5378
  • 9. 2015. április 17. Kollaborációs terek a 3D Interneten + Közös DE és BME kollaborációs 3D Internet demonstráció – Baranyi Péter A 3D Internet és a dolgok Internetének összekapcsolásával megjelenő 3D kollaborációs és kiterjesztett terek koncepciója. A valós és virtuális terek, valamint objektumok kombinálhatósága, kiterjesztett terek összekapcsolhatósága, manipulálhatósága, az azon megjelenő tartalmak többfelhasználós kezelhetősége. A háttérben meghúzódó különböző geometriai, grafikai, Internet-kapcsolati rendszerek.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5379
  • A. 2015. április 24. Internet biztonság – Buttyán Levente Az előadás bemutatja az Internet biztonsági problémáit, és a kiberbiztonsággal kapcsolatos kutatások trendjeit. Bemutatjuk az Interneten leggyakrabban előforduló támadási módszereket, a kártékony kódok (malware) típusait és működési elveit, valamint a botnetek működését és alkalmazási területeit (pl. spam, DDoS). Áttekintjük a támadások elleni védekezés lehetőségeit, bemutatjuk a gyakorlatban használt védelmi módszereket, kitérünk azok gyengeségeire, ezzel motiválva új kutatási irányokat.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5380
  • B. 2015. május 8. Jövő Internet közösségi alkalmazások elméleti kérdései – Ispány Márton A legújabb web- és infokommunikációs technológiákra épülő közösségi alkalmazások fejlesztésének legfontosabb kihívásai. A megoldások során alkalmazott főbb elméleti módszerek és a kapcsolódó kutatások trendjei.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5381
  • C. 2015. május 15. Jövő Internet közösségi alkalmazások a gyakorlatban – Fehér Gábor A felhasználók bevonása a közösségi alkalmazásokba: a közösségi észlelés kialakulása és működése. Okostelefonok, mint közösségi szenzorok. Felhasználók ösztönzése a részvételre: gamification. SmartCity (Intelligens város) alkalmazások a gyakorlatban. Felhasználók védelme, anonimitás, csalások kiszűrése a szolgáltatásokban. Esettanulmányok: intelligens város, intelligens közlekedés.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5382
  • C. 2015. május 22. Kitekintés: alapkutatások, a Jövő Internet hatása – Bíró József A jelenlegi alapkutatások és a megfigyelhető alapkutatási trendek, a jövő lehetséges Internete. Tudományterületek, tudományágak és paradigmák, amelyek hatással lehetnek a jövő hálózataira. A jövő hálózatai által indukált alapkutatási kérdések.
    https://vvc.niif.hu/mcu_booking/live/embedded/empty_page/5383