6. Magyar Jövő Internet Konferencia 
» Célkeresztben az okos ökoszisztémák «

 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület

2019. november 27.

Fővédnök: Prof. Dr. Józsa János rektor, BME

 

A 6. Magyar Jövő Internet Konferencia (MJIK 2019) az előző konferenciákhoz (MJIK 2014, 2015, 2016, 2017 és 2018) hasonlóan a jövő internetének hazai szakmai fóruma, amely az internet trendekről, a feltáruló lehetőségekről és az elért eredményekről kíván átfogó képet adni, célkeresztjébe ebben az évben már a kibontakozó okos internet ökoszisztéma triumvirátust, az okos várost, az okos ipart és az okos agráriumot helyezve.

A konferenciára – a Tudomány hónapja keretében – 2019. november 27-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Központi Épületének Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.). A konferencia társrendezői a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP), a Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ (FIRCC) és a Hírközlési és Informatikai Egyesület (HTE).

A konferenciára neves külföldi előadókat is hívunk, a konferencia nyelve ennek megfelelően magyar és angol. A konferencia délelőtti programját az okos ökoszisztémák kibontakozó perspektívái, a nemzetközi trendek, tervek, hajtóerők és megvalósult eredmények bemutatásának, a délutáni szekciókat az internet 2020 utáni, következő generációjának, a kutatási irányok ismertetésének, valamint a jövő internet alapú megoldások és okos alkalmazások bemutatásának szenteljük.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a rendezvényre a HTE honlapján, www.hte.hu/mjik2019 lehet jelentkezni. A konferencia tervezett programját a BME és a HTE honlapján tesszük közzé. Minden téma iránt érdeklődőt tisztelettel hívunk a 2019-es Magyar Jövő Internet Konferencián való részvételre a rendezők és a szakmai szervezők nevében

Budapest, 2019. szeptember 1.

 

Dr. Bakonyi Péter
a BME tanácsadója
a FI NTP elnöke,
bakonyip@eit.bme.hu

Prof. Dr. Sallai Gyula
BME, HTE,
a FIRCC tudományos vezetője,
sallai@tmit.bme.hu