Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/var/www/html/web1/eit/public_html/includes/menu.inc 579 sor).
SETIT - IoT rendszerek biztonságát növelő technológiák projekt
Azonosító:
2018-1.2.1-NKP-2018-00004
Fázis:
Szakmai megvalósítás
Időtartam:
2018.10.01 - 2022.09.30
Leírás:

A beágyazott eszközökkel kibővült Internet (az ún. Internet of Things, vagy röviden IoT) számos informatikai biztonsági kockázatot is magában rejt. A projekt célja ezek vizsgálata, és olyan technológiák kutatása és fejlesztése, melyek az IoT biztonsági kockázatait csökkentik, és ezzel lehetővé teszik az IoT alkalmazások szélesebb körű elterjedését.

 

Az Internet ma már nem csak nagy teljesítményű szerverekből és személyi számítógépekből áll, hanem számtalan intelligens beágyazott eszközt is magában foglal. Az előrejelzések szerint 2020-ra 25 millárd ilyen eszköz lesz hálózatba kötve, és ez számos új és érdekes alkalmazás előtt nyitja meg az utat. A beágyazott eszközökkel kibővült Internet (az ún. Internet of Things, vagy röviden IoT) azonban számos informatikai biztonsági kockázatot is magában rejt. A projekt célja ezek vizsgálata, és olyan technológiák kutatása és fejlesztése, melyek az IoT biztonsági kockázatait csökkentik, és ezzel lehetővé teszik az IoT alkalmazások szélesebb körű elterjedését.

BME résztvevők:
VIK HIT
BME szerepe:
Konzorciumvezető, Dr. Buttyán Levente szakmai vezető
EIT tevékenység:
BME pályázati koordináció és menedzsment
Külső résztvevők:
BME, Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem
EIT kontakt:
Hanicsek Ildikó (hanicsek.ildiko@mail.bme.hu)