Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/var/www/html/web1/eit/public_html/includes/menu.inc 579 sor).
H-SPACE 2017 konferencia / FGPA kártya oktatási projekt
Azonosító:
H-SPACE 2017/FGPA
Fázis:
Lezárult
Időtartam:
2016.12.20 - 2017.06.30
Leírás:

H-SPACE 2017

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja – együttműködve a Magyar Asztronautikai Társasággal – nemzetközi űrkutatási konferenciát szervez, „3rd International Conference on Research, Technology and Education of Space” (H-SPACE 2017) címmel. Építve a 2015-ben és 2016-ban rendezett H-SPACE 2015 és H-SPACE 2016 konferenciák sikerére, a H-SPACE 2017 konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy magyar kutatók tudományos tevékenysége és az űrtevékenységhez kapcsolódó oktatási illetve ismeretterjesztési tevékenység széles publicitást kapjon. Az elhangzott előadások megjelennek elektronikusan illetve nyomtatva, a legjobb előadás pedig hazai/nemzetközi folyóiratban kap megjelenési lehetőséget, így a konferencia publikációs lehetőségként hozzájárul a kutatók tudományos előmeneteléhez is.

 

FGPA kártya oktatási projekt

A Tudásközpont kiemelt hangsúlyt fektet a mikroelektronikai eszközkészlet egyik eszközcsaládjának, a programozható logikai áramköröknek (Field Programmable Gate Array, FPGA) oktatási célú bemutatására, saját gyártású demonstrációs célú FPGA kártyát biztosítva a hallgatóknak a különféle fejlesztési projektek során történő használathoz, vagy a házi feladatok megoldásához.

BME résztvevők:
BME EIT
BME szerepe:
A projekt menedzsment feladatainak ellátása a projekt sikeres megvalósítása érdekében.
EIT tevékenység:
Projektmenedzsment
Külső résztvevők:
-
EIT kontakt:
Hartl - Beck Zsuzsanna (hartlzsuzsi@eit.bme.hu)